» Control nedistructiv » Examinari magnetice » Particule magnetice colorate

Particule magnetice colorate

Medii de inspecție pentru examinarea cu particule magnetice colorate

Indicarea fisurilor rezultată din aplicarea suspensiei pe bază de apă preparate prin utilizarea de concentrat uscat MEF 515.

Împreună cu mediile de inspecție fluorescente, programul de livrare HELLING include diverse consumabile colorate, cum ar fi pulberi uscate, concentrate și suspensii pe bază de ulei, gata de utilizare.
Pulberile magnetice uscate HELLING excelează în coeficientul lor ridicat de fluorescență, distribuţia granulometrică definită, precum și puritate, și asigură indicarea chiar și a celor mai fine defecte.
Pulberile magnetice uscate de la HELLING sunt remarcabile pentru culorile lor luminoase, distribuţia granulometrică definită și puritate. Astfel, acestea servesc pentru o indicație de încredere, chiar și pe suprafețe întunecate sau lustruite.
Concentratele uscate pentru prepararea suspensiilor de particule magnetice pe bază de apă conțin toți agenții de umectare, antispumanți și antirugină necesari. Aceste concentrate se utilizează chiar și pentru inspecția pieselor sensibile la coroziune. Utilizarea de concentrate ajută, de asemenea, la reducerea considerabilă a costurilor de transport și depozitare.
Suspensiile gata de utilizare sunt un material de inspecție ideal pentru examinarea pe șantierele de construcții și suprafețele de montaj, sau pentru inspecția prin sondaj. Suspensiile sunt pe bază de uleiuri cu viscozitate redusă, incolore, fără miros, neiritante. În plus, programul de livrare HELLING include, de asemenea, sisteme de aerosoli (fără compuși organici volatili) pentru examinarea rapidă, comodă și eficientă cu particule magnetice, chiar și în condițiile de teren.
Mediile de inspecție de la HELLING îndeplinesc cerințele Codului ASME, Sect. V, ASTM E709 și EN ISO 9934.

Sisteme de aerosoli pentru examinarea cu particule magnetice

Inspecția îmbinării prin sudură pe un pod prin utilizarea suspensiei cu particule magnetice de culoare neagră BW 333 și vopsea de fond albă NR 104 A.

Consumabilele în tuburi de spray (aerosoli) se utilizează pentru o examinare rapidă, comodă și eficientă, atât în laboratoarele de încercări, cât și în condiții de teren.
Suspensiile de aerosoli HELLING, atât pe bază de ulei, cât și pe bază de apă, excelează în capacitatea lor de indicare și servesc pentru detectarea celor mai fine fisuri. Datorită consumului economic și ușurinței de aplicare, acestea sunt un material de inspecție ideal pentru examinarea pe șantierele de construcții și suprafețele de montaj, sau pentru inspecția prin sondaj.
Sistemele de aerosoli de la HELLING nu conțin compuși organici volatili și îndeplinesc cerințele Codului ASME, Sect. V, ASTM E 709 și EN ISO 9934.