» Control nedistructiv » Examinari magnetice » Particule magnetice fluorescente

Particule magnetice fluorescente

Medii de inspecție fluorescente pentru examinarea cu particule magnetice

Indicarea fisurilor rezultată din aplicarea suspensiei pe bază de apă preparate prin utilizarea de concentrat uscat Super Magna LY 1500.

Pentru examinarea cu particule magnetice, firma HELLING oferă o linie completă de medii de inspecție fluorescente, sub formă de pulberi uscate, concentrate lichide și uscate și suspensii pe bază de ulei, gata de utilizare.
Pulberile magnetice uscate HELLING excelează în coeficientul lor ridicat de fluorescență, distribuţia granulometrică definită, precum și puritate, și asigură indicarea chiar și a celor mai fine defecte.
Concentratele lichide și uscate pentru prepararea de suspensii de particule magnetice pe bază de apă conțin toți agenții de umectare, antispumanți și antirugină necesari. Aceste concentrate se utilizează chiar și pentru inspecția pieselor sensibile la coroziune. Utilizarea de concentrate ajută, de asemenea, la reducerea considerabilă a costurilor de transport și depozitare.
Suspensiile gata de utilizare sunt un material de inspecție ideal pentru examinarea pe șantierele de construcții și suprafețele de montaj, sau pentru inspecția prin sondaj. Suspensiile sunt pe bază de uleiuri cu viscozitate redusă, incolore, fără miros, neiritante. Uleiurile nu au nici o fluorescență intrinsecă, motiv pentru care se realizează o indicare a defectelor foarte contrastantă și strălucitoare.
În plus, programul de livrare HELLING include, de asemenea, sisteme de aerosoli (fără compuși organici volatili) pentru examinarea rapidă, comodă și eficientă cu particule magnetice, chiar și în condițiile de teren. Mediile de inspecție de la HELLING îndeplinesc cerințele Codului ASME, Sect. V, ASTM E 709 și EN ISO 9934.