» Control nedistructiv » Examinari magnetice » Tehnica tetrapolara cu impulsuri de curent continuu

Tehnica tetrapolara cu impulsuri de curent continuu

Examinarea cu suspensie magnetică a suprafețelor mari, complicate cu procedeele clasice; respectiv juguri de magnetizare, bobine de magnetizare este o problemă greu sau chiar imposibil de realizat.
HPT Hirsch Prüftechnik Gmbh din Germania prin patentul D-lui Dr.ing. Hirsch Peter rezolvă această problemă. Patentul este accesibil de pe internet atât în limba engleză cât și în limba  germană.
 
Magnetizarea utilizând tehnologia cu impulsuri de curent continuu
Prin descărcarea unui condensator timp de doar câteva milisecunde se generează impulsuri de curent extrem de puternice. Impulsurile de curent continuu generează impulsuri de câmp magnetic în componentele din oțel, care sunt examinate. Fluxurile magnetice rezultate se scurg din zona defectelor de suprafață, de exemplu fisuri. Particulele de oxid de fier din mediul de testare sunt puternic atrase de aceste impulsuri de scurgere, acumulându-se în jurul scurgerilor și devenind vizibile în lumină UV.
Avantajele pentru utilizator sunt:
  • imagini extrem de clare și precise ale fisurilor
  • rezultate rapide ale examinării, după aprox. 3 secunde
  • echipament compact, ușor și operare ușoară, nivel ridicat de performanță
  • consum redus de energie, cheltuieli operaţionale scăzute
  • manipulare simplă a componentelor, nu este necesară fixarea componentelor
Demagnetizare cu impulsuri de curent continuu
Prin generarea de impulsuri de curent continuu de intensitate descrescătoare și schimbarea polarității, este posibilă demagnetizarea cu succes a pieselor de oțel în mod continuu.